Sta je organska poljoprivreda?

Sta je organska poljoprivreda?

Organska proizvodnja je sistem koji optimizuje kulturne, biološke i tehnološke veštine koje podstiču obnavljanje resursa, ekološku ravnotežu i očuvanje biodiverziteta.

Organska poljoprivreda je način proizvodnje useva koji uključuje mnogo više od ne upotrebe veštačkih pesticida, đubriva i sl. Osnovni pricipi ovakve proizvodnje sadrže i sledeće: zaštita životne sredine, smanjenje erozije tla, optimizacija uslova za biološku aktivnost i raznovrsnost unutar zemljišta, korišćenje i recikliranje obnovljivih resursa i poštovanje prirodnih ciklusa.

Sta je organska poljoprivreda

Organska poljoprivreda obično se karakteriše manjim prinosom useva, uglavnom zbog ograničenja u razvoju biljke (bez upotrebe veštačkih đubriva) i zaštiti (bez upotrebe pesticida). Da bi se smanjio ovaj nedostatak produktivnosti, sektor organske proizvodnje traži nove mogućnosti kako bi pospešio sistem gajenja.

Biostimulatori, a pogotovu oni na bazi algi, se smatraju među najinovativnijim i perspektivnim rešenjima za poboljšanje održivosti i profitabilnosti organske poljoprivrede. Naša kompanija proizvodi biosimulatore na bazi alge Ascophyllum nodosum koji će Vam baš to omogućiti.

Biostimulatori