Algo Tehnology

Algo Tehnology

O nama

Od svog osnivanja 2016. godine kompanija Algo tehnology d.o.o. Beograd se bavi istraživanjem, razvojem, proizvodnjom i prodajom organskih proizvoda namenjenih poljoprivredi (biostimulatori) i proizvoda za revitalizaciju i prevenciju ekoloških problema.

Inspirisana sve većom potrebom za rešavanjem problema zaštite životne sredine, potrebom ljudi za organskom ishranom i zdravim načinom života, kompanija je uložila u ozbiljna naučna istraživanja u poslednjih nekoliko godina.

Korišćenjem vrednih prirodnih sirovina u proizvodnji inovativnih i kvalitetnih proizvoda, omogućavamo ekološki odgovorna rešenja za efikasne i isplative proizvodne programe.

Svi proizvodi su organski i dobijeni su ekstrakcijom alge Ascophillum nodosum koja raste u severnom Atlantskom okeanu. Nastanjuje okenaske vode severozapade obale Evrope (od Svalbarda do Portugala), uključujući istočni Grenland i severoistočnu obalu Severne Amerike.

Celokupne procese ekstrakcije, proizvodnje, pakovanja i skladištenja obavljamo u našoj laboratoriji, proizvodnim i magacinskim prostorima u centralnoj Srbiji, mestu Pranjani, blizu Gornjeg Milanovca i Čačka, dok je administrativno sedište u Beogradu.

Nakon prvih ogleda, tretmana i prvih plasmana proizvoda kupcima kompanija je počela da osvaja domaće tržište, a zatim i zemlje iz okruženja.

Kao veoma mladoj kompaniji značajno nam je i to što je celokupna naša ideja, vizija i misija prepoznata od strane stručne javnosti, pa smo 2018. godine nagradjeni AUREA nagradom za investiciju godine portala "eKapija".

Detaljnije na ovom linku.

Time je potvrđena ne samo naša inovativnost u tehhnologiji ekstrakcije, nego i potencijal za razvoj svesti i veliki uticaj na drugačiji i odgovorniji način bavljenja poljoprivrednom i ekologijom.

Bitno nam je da je akcenat stavljen i na društvenu korisnost i finansijski potencijal koji kao kompanija-pionir u ovom poslu nosimo.

O nama Algo Tehnology